Gone Girl

A Holtodiglan c. filmet azért néztük meg elsősorban, mert Anita épp befejezte a könyvet, s kíváncsiak voltunk a hozzá tartozó mozgóképre is.

Nick (Ben Affleck) és Amy (Rosamund Pike) ötödik házassági évfordulójukra készülnek. Viszont az ünnepi nap reggelén, Amy nyomtalanul eltűnik. Nick a rendőrséghez fordul, akik azonnal el is kezdik a nyomozást az ügyben. Ami során egyre több nyom utal arra, hogy a látszólag boldog pár élete számos sötét titkot rejt. A nyomozás előrehaladtával szinte mindenki arra gyanakszik, hogy Nick nem is olyan ártatlan, mint amilyennek beállítja magát. Számos hazugságon érik és a helyzethez képest, eléggé furcsán viselkedik. Amivel még inkább magára tereli a rendőrség és a média figyelmét. /port.hu/

Rosamund Pike-ot nem véletlenül jelölték Oscarra ezért az alakításért, remekül hozza a kiszámíthatatlan, flúgos, zavart, féltékeny, bosszúálló (a megfelelő szó aláhúzandó, de mind igaz valamelyest) feleség szerepét. A fordulat nem a megszokott helyen van, kicsit meg is lepődtem ezen, de alapvetően egy izgalmas, feszültséggel teli film, helyenként kérdőjelekkel.

★★★★☆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *