Párizs 3. nap – futóverseny a kastélyi udvarban, Trianon, Sacre Coeur

Előző nap Versailles-ban a kastélyt megnéztük ugyan, de csak sétálgattunk, nem volt igazi sportértéke a dolognak. Bezzeg ma!

Hatalmas tömeg gyülekezett a kastély udvarában, mindenki a Go Sport Running rendezvényére érkezett.

A 15 km-es táv előtt.

Nem voltam hajlandó 14 eurót fizetni egy elektronikus képért, úgyhogy letöltöttem gagyi minőségben és formátumban – így futunk be.

Az érem gagyi ugyan, de nagyon örülünk neki.

Ági élete első 15 km-ét teljesítette, s rögtön megállás nélkül. 10 km-nél frissítettünk egyet, aztán haladtunk is tovább. Nagy-nagy gratula! Én is vele futottam, 6:48-as átlaggal értünk be, itt látható a track.

Kis pihenő után megnéztük Trianont, a “szerződés” aláírásának helyét, illetve a kertet is.

Ez itt Dumbledore merengője. Nem.

Mesebeli kuckó.

Ez egy “random” hotel az állomás közelében, nem itt laktunk, csak jól nézett ki.

Közben visszaérünk Párizsba.

Nem csúnya a Diadalív.

A fenti és a lenti kép pedig már az utolsó szállásunk (Avenir Hotel Montmartre) hatodik emeleti két erkélyéről készült: egyik oldalt a városra, másikon a Sacra Coeurre látunk rá. Nagyon lehúzzák az értékeléseken a hotelt, pedig teljesen rendben van azon kívül, hogy nincs takaró. (:D)

Azért megnéztük közelebbről is a bazilikát.

Este a La Favoritában vacsoráztunk. Érdekesség, hogy Skóciában is ilyen nevű helyen ettünk két éve Tomival, bár szerintem semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Ági fagyival búcsúztatta Párizst, hiszen másnap reggelit követően már csak kiszaladtunk a reptérre, s indultunk is haza dél körül.

Nagyon szuper bő három napot töltöttünk el a francia fővárosban, megnéztük a legfontosabb látnivalókat, noha természetesen sok minden ki is maradt – van miért visszatérni. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *