Párizs 0. nap – utazás, parádés vacsi, Eiffel-torony

Múlt hét csütörtök délután indultunk Ágival Párizsba, hogy egy hosszú hétvégét töltsünk el a francia fővárosban és környékén.

A reptérre viszonylag gyorsan kiértünk szerencsére, noha a munkából utolsó utáni pillanatban tudtunk csak elszakadni. A dutyfreeben nem maradhatott el a szokásos utazós M&M’s vásárlás, ami ilyenkor 3-4 napig kitart.

Elég kellemetlen időjárásba csöppentünk, de legalább nem esett.

Elfoglaltuk az első szállásunkat, ami egy csendes kis sétálóutcán helyezkedett el, több étterem és pub közvetlen szomszédságában.

Bevásároltunk, rögtön egy francia bagettből összerakott szendviccsel indítottunk, némi kézműves sörrel, narancslével. Az erkélyünk elképesztő izgalmas volt, egy pub tetejére léptünk ki gyakorlatilag, s az utcai járőkelők folyamatosan vizsgálódtak, hogy mi hogy kerültünk ide, integettek jókedvűen (lásd fenti kép), s szemmel láthatóan irigykedtek a remek ételekre, különös tekintettel a desszertre:

Szőlő és sajtok – fantasztikus volt a nyüzsgő Párizsban rögtön egy ilyen finomsággal indítani. Egyébként teljesen tele voltak a szórakozóhelyek is, pörgött az egész város.

Késő este kitaláltuk, hogy kifutunk az Eiffel-toronyhoz, ami oda-vissza (városnézéssel, kitérőkkel együtt) egy 10 km-es kocogást jelentett.

Későn, hajnali 2-kor kerültünk ágyba, s mivel másnap a Louvre-ban kezdtünk már kora délelőtt, ezért nem sokat tudtunk pihenni. Bővebben érdekel a következő nap is!

3 thoughts on “Párizs 0. nap – utazás, parádés vacsi, Eiffel-torony

  1. Bonvojázs!

    (Most eszembe jutott a gonosz poén, miszerint ha az ember ki akar szúrni a barátnőjével, nem kell mást tennie, mint elutazni vele Párizsba, majd az Eiffel-torony közelében sétálva letérdelnie, hogy bekösse a cipőfűzőjét… :D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *