Balaton Szupermaraton 2018

Egy hete szombat korán reggel indultunk Badacsony felé, hogy részt vegyünk a BSZM 3. és 4. napján, s hárman-párban “megkerüljük” a tó felét – egész pontosan szombaton eljussunk Badacsonyból Balatonfüredre, majd vasárnap innen Siófokra.

Indulás előtt.

Az első lépések.

Nem igazán rohantam, igyekeztem szépen haladni – alapvetően felmértük, hogy milyen ez a verseny, hogy az Ultrabalatonra legyenek tapasztalataink. Egy 4:46-os átlagot futottam 13,5 km-en – próbáltam vigyázni a térdszalagomra is, ill. mivel előtte megint beteg voltam (zéró edzés), ezért alapvetően elégedett is vagyok. Nyilván van ennél sokkal jobb időm is, de most nem annak megdöntése volt a cél (track).

Első nap 45,2 km-t kellett teljesíteni összesen.

Első váltás.

Követjük Tomit az autóval.

Frissítés.

A második váltás.

Viki is halad szépen.

Vége az első napnak.

Elfoglaltuk a szállásunkat, szaunáztunk, zuhanyoztunk, majd elugrottunk egy fine-dining helyre (Sparhelt).

Ötezer forintért megettünk egy itt lent látható csirkés valamit (nekem elképesztően ízlett egyébként, Elek Balázs a séf), majd elugrottunk a Tescóba jóllakni. Vidéki gyerekek vagyunk, na.

Este kis relax, majd óraátállítás miatt korán, kb. már tízkor alvás.

Másnap korai indulás, fájós lábak, 0 fok.

A mai táv 49,2 km.

Már az elején fájt a térdem (IT szalag), úgyhogy nagyon óvatosan, finoman futottam – átlag 5:09-es tempóban, elején 5:2x. (Track.)

Mindenképp szerettem volna végigmenni, ha már csapatban indultunk. Almádiban váltott Tomi.

Őt pedig Viki.

A frissítőknél elsőre meglepő volt, hogy az egyéni indulók mást (több mindent) kapnak, de ugyanakkor érthető is jobban belegondolva, hiszen aki egyedül fut négy nap alatt közel kétszáz kilométert, annak komolyabb táplálásra van szüksége.

Ez még a téli Balaton.

Az időeredményünk nem lett túl acélos, de ilyenek vannak benne, hogy váltás után sorbanállás + kaki, valamint Tomi és Viki Ázsiából jött haza épp, szóval a gyomorproblémák is megszokottak voltak.

Letoltuk, és ez a lényeg! Tök jó hangulat volt nem csak hármunk között, hanem az egész versenyen, találkoztunk sok ismerőssel, pl. Ádámmal, Zitával, tudtuk, hogy Levi is tolja, de őt nem vettük észre.

Az érem is nagyon szép.

Rengeteg buktatója van a kocsis kíséretnek, sokat tanultunk, hogy a májusi Ultrabalaton váltó már gördülékenyebben mehessen. Köszi, Viki, Tomi, szép volt!

One thought on “Balaton Szupermaraton 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *