Család ellen nincs orvosság

Ray Cooney Család ellen nincs orvosság c. darabját néztük meg múlt hét pénteken a Vidám Színpadon Straub Dezső rendezésében.

Többször nevettem a helyzetkomikumokra és a hazugságból hazugságba menekülő orvosokra épülő színdarabon, de semmiképp nem nevezném kiemelkedőnek. Kellemes péntek esti szórakozásként viszont abszolút értelmezhető.

Ebben a komédiában nem telik el perc nevetés nélkül és ha rangsorolni lehetne a vígjátékokat, a “Család ellen nincs orvosság!” mindenképpen dobogós helyen végezne. Legszívesebben azt a címet adtuk volna neki: “Nevetés ellen nincs orvosság!”

A londoni Szent András kórház pszichiátriáján ugyanis ezen a karácsony előtti különleges napon, ember legyen a talpán aki meg tudja különböztetni az orvosoktól az ápoltakat. Innen csak gyógyultan lehet távozni, vagy ha esetleg belehal az ember, az kizárólag csak a könnyes kacagástól lehet. Ahogyan a főorvos mondja: “Olyan jókat mulattunk! Alig maradt időnk a betegekre!” /Vidám Színpad/

Most voltunk először a Vidám Színpadon, s ami elsőre furcsának hat, hogy egyrészt a színpad egy moziterem gyakorlatilag, másrészt részben ennek köszönhetően a székek egy nagyságrenddel kényelmesebbek, mint egy hagyományos színházakban. Szerintem még vissza fogunk jönni ide!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *