Aurora Borealis

Az Aurora Borealis: Északi fény egy csodás családi történet kiváló színészekkel, fordulatokkal, mélységgel. Az Art+ Moziban néztük meg Anyával szombaton késő délután, s milyen jól tettük!

Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. /port.hu/

Bár csak részben értek egyet az Index kritikájával, az épp a legfontosabb mozaik: a katarzis valami elementális erővel csapódik ránk, s nem is hirtelen, mint inkább súlyosan, hosszú perceken át kibontva. A szigorú anya lányát beavatja, de közben jelzi, ez mindkettejüknek nagyon fájni fog. És fáj is. Egy igen jó filmet láthattunk Mészáros Mártától minden hibája ellenére is. Nézzétek meg, ha tehetitek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *