Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi

Szerda este óriási tömegben kellett parkolóhelyet keresni az Aréna Plázában, ami sokáig nem is sikerült, így némi késéssel (kb. 20-25 perc) érkeztem a moziba, ahol Tomi, Viki és Ági már nagyban élvezte az új, Star Wars: Az utolsó Jedik c. filmet.

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel kapcsolatos ősi rejtélyekre találnak választ, hanem megdöbbentő múltbéli titkokra is fényt derítenek. /port.hu/

Noha az elejéről nem tudok nyilatkozni, de annak ellenére élveztem a bő két órás filmet, hogy egyáltalán nem vagyok rajongó, nem vonz az univerzum különösképpen, s az előző részben (VII.) kifejezetten irritált a Kylo Rent alakító Adam Driver. Egész jól megformálták mostanra a karakterét, kialakult egy erős aura körülötte, amivel most már bármit is tesz, tényező marad. Ez nagyon hiányzott nálam a hetes részből, de ugye a nagy hősöket fel kell építeni, s ehhez időre van szükség. Úgy tűnik, hogy mostanra ért be ez a törekvés.

A nagymester is itt van! Jó! Érzem a haragodat! Jó helyen enyhítik egy-egy animációs poénnal a feszült helyzeteket, az új bagolypingvin-medvedisznóember lények pedig kifejezetten viccesek és aranyosak. Nézzétek meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *