14. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

Szombaton korán reggel indultunk Csabival Siófokra, hogy a tíz órai verseny előtt még át tudjuk venni a rajtszámokat is.

Elég hidegben, hat fokban rajtoltunk el, ami nyilván inkább az azt megelőző bemelegítést nehezítette, a futás alatt már pikk-pakk rendeződött a hőháztartás.

Beálltunk a start előtt a 4:30-as csoportba, így nagyon figyelni kellett, hogy az elején ne vigyenek el az emberek. A váltók és az egyéniek is ugyanott, ugyanakkor szaladtak, így nem igazán lehetett látni, hogy ki, hol, merre, hányadik.

Az elején igyekeztem tartalékolni, mivel fogalmam sem volt arról, hogy mit fogok érezni erősebb tempónál 10 km fölött, majd 3-4-5 km-től egy (számomra) keményebb iramot (4:30-4:38) tartani. Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, 4:38-as átlagot mentem 14 km-en, ami nálam valószínűleg ezen a távon rekord. Az már csak hab a tortán, hogy BSI versenyen ötödiknek lenni nem kis dolog, ennek is nagyon örültem, mikor utólag észrevettem. (Track.)

Csabi is jót ment, 6:10-es átlaggal ért be félig betegen, köhögve. Szép volt!

Átöltözés után szinte azonnal indultunk is vissza Budapestre, a délutáni és másnapi félmaraton-maraton távokat nem vártuk meg. (Otthon a bal térdem IT szalagjánál éreztem kis húzást, remélem, hogy nem jön elő ez a probléma ismét, igyekszem mindig, minden körülmények között lenyújtani.)

Update 2017.12.03.

One thought on “14. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *