Kolonics György Emlékfutás

Október 23-án mi Kolonics Györgyre is emlékeztünk, nem csak a forradalomra: a Kolonics Emlékfutáson teljesítettük a 11,5 km-es távot Csabival. Szakadt az eső, de minket nem lehetett eltántorítani.

Mivel előző napokban végig edzés volt, a pálya saras, pocsolyás gödrei miatt pedig nem akartam lesérülni, így egyértelmű vállalásnak tűnt egy tisztes, nem túl gyors teljesítés. A legjobb tempómtól igen messzire vártam magam, végig akartam kocogni 5:30 körül.

Félig így történt: a PB-től jócskán elmaradva (hivatalos eredményem 58:05 lett), 5:04-es átlagtempót mentem (track) úgy, hogy odafelé teljesen beszorult a mezőny, a hídon átkelés 5:43-as kilit jelentett, tötyörésztem mások mögött, s nem is tudtam előzni. Miért nem álltunk előrébb a rajtnál? Azért, mert 30 másodperccel a start előtt érkeztünk meg a helyszínre, annyi szerencsénk volt, hogy futnunk kellett a Duna Plázától, így a bemelegítést rögtön pipáltuk is.

A viharos szél gyakorlatilag végig kitartott, de nem fáztam (kivéve a hídon). Visszafelé menet közben találkoztam Rekusszal, kicsit beszélgettünk, majd haladtam tovább. Kilométer átlagok: 5:18, 5:43 (híd), 5:10, 5:09, 5:01, 5:22 (valahol itt kötődött ki a duplára kötött cipőfűzőm életemben először), 5:08, 4:43 (visszafelé itt lett elég szellős a pálya, valamint közeledett a vége, odaléptem), 4:47, 5:00 (beszélgetés), 4:45, illetve a maradék. Teljesen oké vagyok vele, hideg, szeles, esős időben ez egy szép teljesítménynek tűnik, s a legfontosabb célt is hoztuk: egyikőnk sem sérült meg.

Brávó! :)

2 thoughts on “Kolonics György Emlékfutás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *