I. Sárfehér Esti Futóverseny, Izsák

A Facebook néhány hete feldobta, hogy most pénteken megrendezésre kerül Izsákon egy éjszakai futóverseny, ahol 7 órától 7 km-es terep, 8 órától pedig 8 km-es aszfalt verseny startol. Természetesen ott kellett lennünk! Kizárólag helyszíni nevezéssel lehetett indulni, úgyhogy munka után elrobogtam Csabiért, aki épp a Mátrából ért haza csapatépítőről, majd lesiettünk.

Gyertyák és táblák mutatták az utat a Selyem erdőben, ahol a versenyközpont székelt.

Csabival kifizettük a csekély, 1500 Ft-os nevezési díjat, kaptunk számot a kezünkre, s ezzel készen is voltunk a rajtra.

Azaz majdnem, mert a hét fokos hőmérsékletre számítottunk ugyan, de ennek ellenére az érzet nem volt kellemes. A lehető legtovább ültünk a tábortűz mellett, majd egy gyors bemelegítés után elindult a tempózás.

A rajt pillanatai, természetesen a 8 km-es távon indultunk. (Alsó képen látszunk hátul jobb oldalt.)

Fejlámpa használata kötelező, mert semmilyen kivilágítás nincs a bicikliúton Izsák és Kisizsák között.

4 km-nél volt frissítés, semmit nem vettem magamhoz, toltam, mint a gép. Egy másik sráccal együtt mentünk majdnem végig, először ő húzott, aztán én, majd a végén megint ő. Lehajráztam volna, de illett együtt beérni a közös munka után, valamint miután megtudtam, hogy ő szinte közvetlen előtte megcsinálta a 7 km-es terepet is, őszinte tisztelettel néztem fel rá.

Ugyanis a tempó egyáltalán nem volt rossz: a papíron 8 km-es táv valójában kb. 7,8 km lehetett a mérés alapján, s ezt egy 4:42-es átlaggal sikerült abszolválni. (Track.)

Majd megpusztultam a kétharmadánál, de aztán rájöttem, hogy Kipchoge 2:50-2:55-ös kilométerekkel futja a maratont, jó lenne nem meghalni a 4:40-ben nyolc kilométeren, úgyhogy futottam egy 4:30-as km-t, ezzel utol is értem az ekkortájt kicsit elhúzó cimborámat, s a végén már könnyebben ment a dolog.

Elképesztő jó versenyt mentünk, de a hideg nem múlt el, úgyhogy a mozgás után a tábortűz mellett száradtunk Csabival.

A helyiek és a környékbeliek nagyon kedvesek és humorosak voltak: mellettem az akasztóiakat cikizték, elárultam, hogy Akasztóról származom (nem) – azonnal elnézést kértek, s szabadkoztak, de aztán bevallottam, hogy nyugi, nem is. Szóval óvoda, de remekül szórakoztunk. :D

Nem írtam még, de végül ezzel az eredménnyel negyedik lettem összetettben. Itt fent annak örülök, hogy az első hármat díjazták kizárólag (a cimborám pedig nem is indult 8 km-en hivatalosan, ezért nem holtverseny).

Fogyasztjuk a zsíros kenyereket jobb oldalt.

A fenti kép pedig összefoglalja az egész eseményt: hideg volt ugyan, de a családias, jó hangulat, a vidéki emberek nyitottsága, s kedvessége az egész futást bearanyozta. Pont ilyenre számítottunk, ezért is voltunk hajlandóak péntek délután még Budapestről autóba ülni. Reméljük, hogy lesz folytatás! Csabi, szép munka volt! :)

One thought on “I. Sárfehér Esti Futóverseny, Izsák

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *