Budakeszi Vadaspark Terepfutó Kupa

Szombaton Rudival indultunk a Budakeszi Vadaspark trail versenyén, 9 km-es távon (BBU szervezés).

Első megmérettetésem volt terepen, így az átlagos 5 perces kilométereim helyett 6-osakat szerettem volna futni, s ezzel már teljesen elégedett is lettem volna.

3 km-nél már végem volt: egy olyan emelkedő tornyosult elénk, hogy gyakorlatilag a legerősebbek is sétáltak: meredek is volt, hosszú is volt, jaj. A tetején frissítettünk, de így is sokat kivett. Utána kicsit tartalékoltam, de azért tudtam tolni, volt két kilométerem is 5 percnél, vagy azon belül, s igazán nehéz rész sem jött a második felében, így végül 52:48-as idővel zártam a tracket (5:56-os átlag).

Nagyon nehéz versenynek tűnt az első 4 km alapján, a végén viszont kicsit átverve éreztem magam, mert maradt még bennem erő. Lehet, hogy meg kellett volna nézni a szintrajzot előtte? (Kb. 270 m emelkedés, s ugyanennyi lejtő volt benne egyébként.)

Lent látszanak a hivatalos, chippel mért eredményeink, összetettben Rudi 31. lett, én 27., amivel teljesen elégedett vagyok (82 induló volt a távon).

Nagyszerű, kellemes időben futottunk, nem volt sár az időjárási előrejelzés ellenére sem, úgyhogy kiváló versenyt mentünk, jól is esett (abbahagyni :D).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *