Bakonysárkány és Pannonhalma

Sok éves használat után rommá szakadt állapotban kénytelen voltam megválni a szeretett Nike Pegasus 29-emtől, s venni egy képen látható Asicset (Gel Pursue 3). A Maratonman-ben futásdiagnosztikán megállapították, hogy 7 fokos a lábállásom (befelé), de még épp jó lesz a neutrális cipő. Ágival Bakonysárkányon és Pannonhalmán jártunk szombaton, felavattam.

Előtte futottam benne egyet, természetesen elő is jött egy vízhólyag a lábamon, de abban bízom, hogy ez az első egy-két hét használat után beáll, s nem lesz további probléma.

A versenyről: Bakonysárkányon nagyon kellemes falusi hangulatban rendeztek egy rövid 4 km-es, illetve egy félmaratoni távot. Ági nemrég kezdett futni, illetve az új cipő miatt én sem akartam többet vállalni: előbbin indultunk, déli rajttal. Tűzött a nap, meleg, de kellemesen szeles időben vágtunk neki ennek a néhány kilométernek.

A hivatalos eredményemre nem emlékszem (Update: a teteje fent látszik azóta, valamint az egész lista letölthető), de a 30-39-es korosztályban második lettem, Ági a saját kategóriájában harmadik. A trackem szerint 4,13 km-t teljesítettem 19:23 alatt. A fenti bontáson látszik, hogy ostoba módon az elején nagyon elvitt a profi gárda, a 4:10-es kilométerek nekem nagyon erősek még ilyen rövid szakaszon is. Azt gondolom, hogy ha az elején nem szállok bele a tempóba, akkor egy fix 4:30, 4:35 végig tudott volna menni (így 4:41 lett az avg).

Eredményhirdetés után átrobogtunk Pannonhalmára, s körülnéztünk: a várkörön fagyiztunk egyet, az arborétumban H. Gergővel (C) találkoztunk és beszélgettünk.

Épp valamilyen “napok” voltak (nem tudom, hogy augusztus 20. miatt-e), a levendulás részen stílusos fabódékból mindenféle finomságot lehetett vásárolni.

Az úgynevezett “Zümi TV”.

Kiváló sajtmixet is fogyasztottunk.

Hazafelé a faluban megálltunk egy stoposnak, aki mint kiderült, Gege testvére, Ági, s így vele hármasban indultunk vissza Budapestre. Nincsenek véletlenek! :)

Update: a versenyről érkeztek még képek.

One thought on “Bakonysárkány és Pannonhalma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *