Green Day koncert

Sokkal régebben hallgatok Green Dayt, mint ameddig előtte nem tettem: még Pannonhalmán kezdtem 1999-ben, s noha igaz, hogy akkor voltak a csúcson (illetve utána még talán az American Idiot környékén), azért bíztunk benne, hogy így, jelenlegi állapotukban is élvezhető lesz a koncert.

Mi az, hogy élvezhető? Egyszerűen fantasztikus volt az egész, Billie Joe úgy bánik a közönséggel, mint macska a gombolyaggal. Az ülőket felállította, volt néhány politikai kiszólása Donald Trumpra, végig Budapestezett, magyar zászlót vett fel, majd ledobta a nézőkhöz, gitárt ajándékozott az egyik színpadra felhívott srácnak, szóval mindent hozott, amit egy rocksztártól (elnézést a rockerektől: punkpop sztártól) elvárható.

Két és fél órát tartott a koncert, s egy lassabb, pihenősebb résztől eltekintve végig a topon voltak. Tomboltak, énekeltettek, hergeltek: extrém szórakoztató és átélhető volt a dolog elejétől a végéig. Közben úgy látom, hogy az Index is hasonló véleményen van.

Gyerekkorom egyik meghatározó bandája élőben sem okozott csalódást, sőt, életem egyik legjobb nagyszínpadi koncertélményét varázsolták az amúgy tényleg borzalmas budapesti arénába. Köszi, srácok!

Update – Ma délután Dani találkozott Billie-vel a Vigado téren munkából hazafelé menet. A hajókat nézegette a feleségével, relaxált:

One thought on “Green Day koncert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *