The Hateful Eight

Egy-másfél hete néztük meg otthon Ágival Quentin Tarantino nyolcadik filmjét, az Aljas nyolcast (2015).

Nagyon élveztem minden pillanatát: a korhű érzést remekül adja át a film, teljesen bele tudja magát élni az ember. Egyébként is erős hatások, nagyon pontos hangsúlyok jellemzik Tarantino munkáit, s ez itt sem volt másképp. Tim Rothot kifejezetten kedvelem a Lie to Me sorozat óta, de ennek ellenére úgy tűnt, hogy Christoph Waltz helyén játszik. Később átgondoltam, s nem volt annyira markáns a szerep, hogy Waltz karakterére legyen szükség, így végül könnyedén el tudtam fogadni Tarantino választását.

Huh! Jennifer Jason Leigh-ről nem lehet nem beszélni: a sok férfi szereplő között olyat alakított, hogy még a képernyőn túlról is elementális erővel jött át Daisy Domergue gyilkos esszenciája. Az apró félmosolyok, a már-már őrültséggel határos bandita elszántsága mind-mind egy irányba mutatnak, így egyáltalán nem lehet meglepődni az Oscar-jelölésén. Csodálatos munka.

A fenti kép a forgatáson készült, látszik, hogy nem csak Ennio Morricone, hanem az operatőri gárda is odatette magát a tökéletes hatás elérése érdekében. 100%-ban ajánlom a filmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *