Szenteste 2016

Szenteste családi körben ünnepeltünk, Imi és Papa is feljött Mezőkövesdről.

A rengeteg féle fogás elfogyasztása után beszélgettünk, ajándékoztunk, majd este 11 óra körül nekiálltunk a már-már szokásos filmnézésnek: a The Ultimate Gift (A legszebb ajándék) volt a választott.

A nagyzoló életvitelhez szokott Jason Stevens mindig is egyszerű kapcsolatot ápolt olajmágnás nagyapjával, Howard “Red” Stevensszel: édes egyszerűen gyűlölte őt. Kapcsolatuk másról se szólt, csak – úgymond – egyoldalú tőkeáramlásról az önzetlen nagyapa és az elkényeztetett unoka között, így amikor Red meghal, Jason arra számít, hogy végrendeletében újabb adag pénzt hagy rá. Igen ám, de élete hajnalán a nagyapa úgy vélte, hogy az unokájának ideje megtanulnia, hogy milyen is a valódi élet, ezért végrendeletében tizenkét egyszerűnek tűnő, de mélyre ható feladatot ró ki rá, melyek újabb és újabb módon teszik próbára Jasont, hogy végül teljes egészében megváltoztassák őt. /port.hu/

Egy viszonylag egyszerű, de szép film, amely részben a Karácsony üzenetét is magában foglalta. Ideális volt egy ilyen remek családi este végére.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *