Élelmiszerbank – gyűjtés a nélkülözőknek

IMG_2933

A múlt hét végén (november 27-29.) 10 éves volt az Élelmiszerbank, s noha nem emiatt, de úgy döntöttem, hogy idén én is szervezek egy csapatot, s az egyik Tesco-ban (végül a Garam utcában) mi is gyűjtünk a rászorulóknak. Mivel a CIB évek óta főtámogató, így munkahelyi keretek között jelentkezhettünk.

IMG_2935

A lányok felkészültek a szórólapozásra.

Összesen öt turnusra bontottuk a hétvégét, s az önkéntesek egymást cserélgették a műszakok határán.

IMG_2939

Felül a pénteki csapat látható.

A Centrál Színház is a kezdeményezés mellé állt.

IMG_2963

Enci és Misi szórólapozás közben.

IMG_2942

A szombat délelőtti gárda.

Ádám hangosbemondóként.

IMG_2948

Szombat délután rekord lett, 400+ kg élelmiszert gyűjtöttünk öt és fél óra alatt.

Vasárnap délelőtti csapat.

IMG_2951

Alapvetően két tevékenységet váltogattunk végig, szórólapozott pár ember, a többiek pedig a kijáratnál vették át a tartós élelmiszert, s e-mailcímet kértek el azoktól, akik szerettek volna értesülni az adomány végső helyéről. (Bónuszként nekik receptgyűjteményt is küld az Élelmiszerbank.) Ha elég adomány összejött, akkor dobozoltuk és felkészítettük őket a szállításra.

IMG_2964

Nagyon sajnálom, hogy az utolsó gárdával már nem sikerült közös képet készíteni, a rohanás és az elpakolás mellett teljesen elfelejtődött.

elelmiszerbank

Remek csapatot sikerült összeverbuválni, a Tesco is segítőkész volt (vezető, biztonsági őr, pénztáros), s az Élelmiszerbank elszállító emberei is támogattak mindenben minket. Tavaly ugyanebben az áruházban kicsivel több mint 400 kg-ot gyűjtöttek (akkor három turnus alatt), mi több mint 1.3 tonnát az öt műszak alatt. Ez óriási eredmény, senki nem számított ennyire. Remek tapasztalat volt az is, hogy a leglerobbantabb rockertől a szegény roma családon keresztül az öreg nyugdíjas néniig mindenki segíthet és segít is. Némely eset egészen szívszorítóan hatott.

Köszönöm ezen a fórumon is a résztvevőknek: Zsófi, Móni, Rami, Ádám, Gyula, Csaba, Hanna, Kriszti, Ági, Jani, Attila, Zoli, Enci, Eszter, Robi, Misi, Brigi, Bruni, Dani.

Szuperek voltatok! Jövőre ismét! :)

4 thoughts on “Élelmiszerbank – gyűjtés a nélkülözőknek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *