Kenu és bicikli Tiszafüreden

tisza-to-kenu-bicikli (10)

Még augusztus közepén, a 15-i hétvégén utaztunk el Tiszafüredre két napra: szombaton kenuztunk és kajakoztunk a Tiszán, majd vasárnap bicikliztünk a Tisza-tó mellett.

Még az indulás előtti napon elvittük a bicikliket Robihoz, aki egy mikrobusz-furgon jellegű járművel szállította az öt bringát és Misit, én pedig Jucival és Vikivel utaztam a Miniben. Reggel még Tiszafüreden megvettük a kötelező termékeket és megoldásokat.

tisza-to-kenu-bicikli (14)

Egy faházban szálltunk meg a Horgász és Családi Campingben, délelőtt innen indítottunk. Volt szociális blokk meg minden, igazi posztszocialista szállóként funkcionált, direkt ilyet választottunk.

tisza-to-kenu-bicikli (8)

Viki egyszemélyes kajakkal, a többiek négyszemélyes kenuval indultak, de vissza kellett térnünk pár száz méter után, mert hihetetlen instabilak voltunk. A végső menetben Misi és Viki utazott egyszemélyes kajakban, Juci, Robi és én pedig háromszemélyes kenuban lapátoltunk, ami sokkal hatékonyabbnak tűnt. (Most próbáltam ki magam először kormányosként, jó buli ez is.) Utánunk a négyes kenut is kivették, s valószínűleg rosszul lehetett kiegyensúlyozva az eszköz, mert ők is panaszkodtak rá.

tisza-to-kenu-bicikli (24)

Kicsit megmártóztunk.

tisza-to-kenu-bicikli (23)

Ennek van értelme, békák között siklani a Szartoson.

tisza-to-kenu-bicikli (22)

tisza-to-kenu-bicikli (30)

Szép helyeken haladtunk végig, fröccsös megoldások fogytak, de csak ésszel. Visszatérve Füredre még strandoltunk egy kicsit.

session canoe

Este egy igényes hotdoggal/hamburgerrel csillapítottuk éhségünket, majd kifeküdtünk a város szélére hullócsillagot nézni.

tisza-to-kenu-bicikli (18)

Visszatérve a szállásra még gitároztunk és énekeltünk egy órát, aztán aludtunk.

Vasárnap nem sikerült korán indulni, úgyhogy a teljes Tisza-tó kört már nem tudtuk abszolválni. (Vissza kellett érni időre Budapestre.)

tisza-to-kenu-bicikli (35)

Mindenképp meg kell említenem a bum-bum-bum-burum-burum-bum-bum zsámó szöveget, mert időről időre feljött (Cigány Balu).

Session_analysis_-_Polar_Flow

Alkalmanként megálltunk nyalni egy Schöller Magnumot, amit valami másnak hívnak, vagy kortyolni egy sört.

Session_analysis_-_Polar_Flow

tisza-to-kenu-bicikli (38)

Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk egész hétvégén, kenuzás alatt végig tűzött a nap, s nem volt komoly szél. Biciklizés alatt pedig felhős időt, kellemesen meleg levegőt fogtunk ki.

tisza-to-kenu-bicikli (1)

Egy kis srácot is behoztunk jégkrémmel a végső fotóra, aki nem adott belőle.

3 thoughts on “Kenu és bicikli Tiszafüreden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *