Freeletics 8 hét után

Nyolcadik héten vagyok túl a Freeletics edzéstervében, azaz magam mögött hagytam már a hetedik héten esedékes Hell Days-t is, ami kétnaponta napi két tréninget jelent (3×2). Hihetetlenül megerőltető az egész módszer, heti 2 és 5 nap között kérhetsz edzéseket, én a heti néggyel haladok, a hetedik hét fix 3×2 volt, illetve a nyolcadik héten úgy éreztem, elég lesz a három, mivel szombaton Horvátországba megyünk nyaralni és nem biztos, hogy hétvégére belefér még egy.

IMG_0806

Az eredmény külső szemmel elsősorban combban látszik, ezen túl azonban az állóképességem is sokszorosára nőtt. Érdemes lenne az étkezési ajánlást is követni és figyelni az étrendre, de erre jelenleg nem tudok fókuszálni, úgyhogy a fehérje adagom talán még az átlagnál is alacsonyabb. Igyekszem maximális erőbedobással csinálni a gyakorlatokat, ehhez a Freeletics mobil alkalmazása és közössége minden eszközt megad, a külső motiváció folyamatos, néha a belsőn kell kicsit tudatosan dolgozni. Kis túlzással nyolc hete folyamatosan érzek valamelyik testrészemben izomlázat, vagy kellemes fáradságot, ami egészen furcsa, korábban minden ilyen jellegű izomterhelés utóhatása elmúlt egy hét alatt, s a folyamatos edzés alatt nem is jött elő újra. A Freeletics más, itt nem számít mennyire vagy edzett, a tréner keményen megdolgoztat.

Egy dolgot hoznék fel ellene a sok jó mellett: egy Freeletics edzés napon nem tudok már mást sportolni utána, a kegyetlen izzadás nyomán kötelező zuhanyzás végeztével az izmaim annyira vágynak a kanapéra, hogy a korábban megkívánt biciklizés vagy futás cserepályára kerül. Ez önmagában nem baj, csak az effajta kötöttség zavaró tud lenni néha. Általános kötöttségről azonban nem lehet beszélni, hiszen a Freeletics épp az a testmozgás, amit bárhol, bármikor tudsz végezni, semmilyen extra környezeti igényt nem támaszt, olykor kell párszáz méter futóterület vagy egy rúd, ahol mehetnek a huzódzkodások, ebben azonban ki is merül. No excuses.

Minden embernek ajánlom, mivel a kezdeti felmérő után remekül adaptálódik hozzád, és olyan edzéseket ad, amit nagyon nehezen ugyan, de meg tudsz csinálni. Ha ezen a linken regisztrálsz, akkor kapsz 20% kedvezményt, én pedig egy kulacsot.

One thought on “Freeletics 8 hét után

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *