Shiraz Étterem, Budapest

de574-shiraz0

November elején, baráti társasággal látogattunk el a Ráday utca szívébe, hogy egy meglepetés születésnap keretében köszöntsük fel barátnőmet. A helyről az est.hu jókat ír, gondoltuk, kipróbáljuk; igaz, mi elsősorban nem vacsorázni, hanem vízipipázni és iszogatni szerettünk volna, s ennek megfelelően a szendvicsbárként 15 éve indult, majd mára a perzsa konyha gyakorlatilag teljes tárházát felvonultató Shiraz Étterem nagyobbik, s feltehetőleg előnyösebb részét nem láttuk.

0f874-shiraz01

A hangulat, ahogy az a képekből is egész jól kiderül, hiteles, a díszletek, a világítás, úgy gondolom, nagyon jól el vannak találva.

732cf-shiraz1

A fenti képen látható helyiséget foglaltuk be, a háttérben az étterem szegmens egyik szelete is megfigyelhető.

PRO
Kezdjük a jó dolgokkal: megnyerőnek találtam a helyet, mind kívülről, mind pedig belülről. A Rádayt mint a külföldi turisták kedvelt sétálóutcáját nem kell bemutatnom senkinek, ennek megfelelően a Váci utca után itt vannak a leginkább felnyomva az árak. A sok előre lefoglalható, a többiektől viszonylag jól elszeparált blokkok remek lehetőséget biztosítanak a baráti társaságok kötetlen beszélgetéseihez.

KONTRA
Személyzet. Pincérünk tequilát borított az asztalra, majd koszos ronggyal itatgatta; minden rendelésnél külön a pulthoz kellett mennünk. Emellett az általános közöny jellemezte a három fős felszolgáló gárdát, pedig a végén 5 jegyű összeget hagytunk ott, tehát az ordenáré viselkedés még ebből a szempontból sem védhető.

A Shiraz-ban egy vízipipa 1500 Ft-nál indul, igaz, nagyon ízletes dohányt kapunk ennyi pénzért. A 2 dl-es Coca-Cola 390.-, 1 dl Martini 590.-, 5 cl Tequila 790.-
Mint említettem vacsorát nem ott fogyasztottunk, de ahogy most utólag az oldalukon látom, 2.000 Ft alatt főételt nem kapunk.

Összegzés
Reméljük, hogy a pincér csapatnak csak rossz napja volt, ezért inkább nem pontozunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *