Mit lehet tudni a kakiról?

kakikonyv

Ne gondold, hogy mindent tudsz a témáról! Ismered a formáit, a lehetséges színeit, az állagot? Ugye, hogy nem.

A könyv gyerekeknek készült, s ha beleolvasol rájössz, hogy nem a gusztustalanság az, ami eszedbe jut. Sőt, ez talán meg sem fordul a fejedben, persze kicsit finoman bánok a kijelentésekkel, hiszen csak a letölthető pdf mintaverzióból tájékozódtam a kötetről. Jót lehet derülni rajta, az biztos, de ki az író, mit lehet tudni róla? Van más könyve is?

Pernilla Stalfelt svéd író-illusztrátor 1962-ben Örebroban született. Kultúratudományt, művészetet tanult, és óvodáskorú gyerekekkel foglalkozott. Ma a stockholmi Modern Művészetek Múzeumában dolgozik múzeumpedagógusként, foglalkozásokat tart gyerekek számára. 1997-ben első könyvéért (Hajkönyv) elnyerte a legfontosabb, svéd illusztrátoroknak adható kitüntetést, az Elsa-Beskow díjat. Könyvei több százezer példányban jelentek meg, és hamar lefordították az európai “gyerekbarát országok” nyelveire, dánra, hollandra, norvégra, angolra, németre, spanyolra és katalánra is.

További érdekes témákról is tabuk nélkül tud írni, azokat is érdemes lehet elolvasni. (Halál könyv, Szeretet könyv, stb.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *