Újpest FC – ZTE FC 1-1

focikene21

Volt szerencsém tegnap kilátogatni erre a meccsre Petivel egyetemben. Lássuk, mit kaptam 1500 Ft-ért.

Odaértünk a stadionhoz nagyjából negyed 7-kor, elkezdtünk sorbanállni. Mire bejutottunk, már javában ment a meccs, épp a kényszerpihenőhöz értünk be, amit ugye a félidő felénél tartanak a nagy meleg miatt.

D szektor hátsó részében álltunk, s a félidő tájékán a bemondó bejelentette: négyezer-akárhányan vagyunk nézők. Ez igen! Odakint azt hittük hogy legalább félig megtelik a stadion, ha már ilyen lassan engednek be. Ugyan már… EB-t rendeztünk volna, vagy mi a fene, csak ugye “Kisteleki, csodás lett a pályázat, lengyeleké lett az ebé nekünk nulla szavazat.” Akkor biztos sikerült volna beengedni a 60 ezer embert, hisz begyakorolják.

Becsúszott egy potyagól, a ZTE Tóth Norbija rúgta, igen, az új szerzemény. Senki nem értette, de a szurkolók szerint rögtön Simon Tibinek a kurva anyja a hibás.

Második félidőre se tanult meg egyik csapat sem focizni, noha emlékszünk, hogy ez az Újpest tavaly majdnem bajnok lett, kitől várjunk játékot, ha nem tőlük? Annak ellenére, hogy nem történt semmi említésre méltó, mégis sikerült az egyenlítés. Az ellenkező oldalon a ZTE-nek 1-2 nagy helyzete maradt ki, először a kapus tornázta a felső lécre a labdát, majd egy hátvédnek kellett mentenie a gólvonalról.

Sportszerűség nulla, ZTE-játékos feküdt a pályán jó fél perce, amikor egy gyors bedobást végzett el az Újpest, a játékvezetőnek elege lett és lefújta, hadd lássák el szerencsétlen sérültet. Jött rögtön a “Zegzegzeg buzi Egerszeg.” Mikor a hangosbemondó felkérte a szurkolókat, hogy csak saját csapatukat biztassák, nagy fütyülés jelezte az értetlenkedést.

A hármas sípszó után kitódult a tömeg, s hazafelé gyakorlatilag szétverték a 30-as buszt, amivel utaztunk – szerencsénkre mi visszasétáltunk egy megállót, így székre ülhettünk és nem kellett tolongani sem. Mondanom sem kell, hogy a megmozdulást csodálatosan hangzó fradi-, bkv-, stb. fikázó rigmusok kísérték.

Aki nem ugrál Fradista, hejj. Nyilván ők is ugyanezt csinálják, de mégis. Azt hittem, egy kicsit már lilás beütésem van, de nem, egyáltalán nem. Ha magyar csapat, akkor Fradi, amúgy meg csak a külföld. Manchester United, és ennyi.

A magyar foci szeretésére nincs érv. Nem jó, nem színvonalas, nem hoz lázba, nem szórakoztató, sőt kifejezetten unalmas és megbotránkoztató.

Olyan ez, mint magyarnak lenni és szeretni a hazád. Érv arra sincs, de ha a szívedben ezt érzed (helyesen), akkor érvek nélkül is így marad.

One thought on “Újpest FC – ZTE FC 1-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *