Hogyan lesz vége a Harry Potternek?

hpotter

Sokan sokfélét mondanak arról, hogy mi lehet a szeptológia befejezése. Valamelyik biztosan igaz belőlük, hisz már szinte az összes lehetséges “permutációt” felvetették az interneten.

A lumos.hu szerint épp a mai napon jelentette be a könyv angol kiadója (Bloomsbury), hogy a legutolsó kötetet csak a megjelenés előtti napon fogja a boltokba szállítani acél lánccal lezárt ládákban, megelőzvén a szokásos hercehurcát. Az Amazon, a világ egyik legnagyobb könyvkereskedő cége beleegyezett, hogy titkos helyszíneken tartja a könyveket.

Mielőtt belemennénk a konkrét témába, hadd mondjak annyit, hogy a következő HP-film utolsó 15-20 perce (minisztériumi csata, stb.) már 3 dimenziós lesz, így az IMAX mozikban kiváló beleéléssel lehet majd követni az eseményeket. Magyarországon ilyen még nincs, de az év végére kis szerencsével elkészül az Aréna Pláza.

Mi az az IMAX?

Hangos sikolyok, a filmvászonra tapadó szemek, elbűvölt “hú”-k és “nahát”-ok. Ez az IMAX mozi közönsége. De mi is az az IMAX technológia? Hatalmas vetítőfelület, utolérhetetlenül tiszta és éles képek, speciálisan tervezett, hat csatornás hangrendszer. Az IMAX vetítő tízszer nagyobb filmet használ, mint a megszokott 35 mm-es és háromszor akkorát, mint a szabvány 70 mm-es. Ebben a moziban nincsenek jobb, vagy rosszabb helyek, itt a nézőtér minden pontján maximális az élvezet. Mindezek eredményeképp a mozilátogató olyan érzéki csalódásokat él át, mintha például ő is zuhanna a főhőssel együtt, vagy mintha ő is a száguldó autó utasa lenne.
sg.hu

Milyen befejezések jöhetnek egyáltalán szóba? Köztudott, hogy Rowling már az első részeknél eldöntötte, hogy Potter nem éli túl a hetediket. Arról azonban semmit nem lehet tudni, hogy maradt-e ennél a megoldásánál, mindenesetre rengeteg szülő és gyerek könyörgött egy másik opcióért. A második, ill. harmadik lehetőség, hogy Voldemort és HP is meghal, de a Földön új élet sarjadzik, valamint csak Harry hal meg, ami nem túl valószínű.

Ami miatt az egész téma megszületett a fejemben az az volt, hogy tegnap vagy tegnapelőtt tesóm rám szólt, hogy tudom-e hol van az utolsó horcrux? Mondom igen, a Black-házban, a “lakatban”. Nyilván tudjátok, hogy volt egy fordítási hiba a magyar változatban, a “lacket” szót lakatnak fordították, noha az valószínűleg nyakláncot jelent, méghozzá a Regulus Black által elhozott horcruxot. De nem, tesóm nem erre gondolt, hanem a tényleges utolsóra. Szerinte Potter maga hordozza a gonosz varázsló utolsó lélekdarabját, ezért magát is meg kell ölnie ahhoz, hogy Tudodki meghaljon. És itt jön a csavar: Potter is készít horcruxot, mikor megöli Voldemort testét.

Effajta befejezést még sehol nem olvastam, talán ez is egy lehetőség.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *